Antik Çağ coğrafyacısı olarak bilinen Strabon'un Geographika eserinde 'Katakekaumene-Yanık Ülke' ismi ile tanımladığı Kula, yaklaşık 300 kilometrekarelik alanı içinden 80 üzeri volkan konisi, peri bacaları, karstik mağara, kanyon, kaya mezarları ve tarihi evlerinin yanında pek farklı jeolojik, jeomorfolojik ve doğal mirası içinde barındırır. Burada volkanik arazi yapısı ve Türkiye'deki ilk lav tüneli yer alır. Burada tarihi ve kültürel eser vardır. Volkanik malzemelerin oluşturduğu bereketli topraklara sahip olması ile hem milattan önce hem de milattan sonraki yaşamın yoğunlaştığı noktalardan biri olmuştur.
Yıllarca Germiyanoğulları’na başkentlik yapan bu bölge camileri ve tarihi kiliseleri ile Türkiye'nin inanç Turizm alanında önemli merkezler arasındadır. Geçmiş dönemlerde Rumlara da ev sahipliği yapan Kula'da toplamda üç tane kilise olmakla birlikte 20 tanesi tarihi toplamda 33 tane cami bulunur.
Peki Kula’da gezilecek yerler nelerdir? Geleneksel lezzetler nelerdir? Hangi mevsimde gezinmelidir? Tüm soruların cevabını Kula Sardes turu gezisinden en iyi verimin alınması için bu başlıkta cevaplandıracağız.